luni, 11 iunie 2012

Caragiale omagiat prin teatru coregrafic

Premiera oficială a spectacolului „D’ale noastre”, în coregrafia lui Gigi Căciuleanu va avea loc pe data de 15 iunie 2012, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

Spectacolul este organizat de Fundaţia „Art Production”, în parteneriat cu Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” (sub auspiciile Centrului de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava”), având şi sprijinul Bibliotecii Naţionale.

Intenţionez să-l scot pe Caragiale din specificul local pentru ca spectacolul să poată fi înţeles şi de un chilian şi de un francez, de oricine. Personajele le-am gândit mai degrabă pe tipologii ca «Frumosul urbei», «Frumoasa urbei», iar grupul din «D’ale carnavalului» l-am numit «Cvintet de mahala». Nu am vrut să fac din Caragiale ceea ce ar face orice regizor de teatru şi nici ceea ce ar face orice coregraf. Pentru că eu fac teatru coregrafic, iar oamenii cu care lucrez se numesc dans-actori. (…) Eu lucrez cu actori care, intrând într-o spirală ascendentă, redevin dansatori, preocuparea pentru funcţionarea mecanismelor corporale fiind la fel de mare ca pentru funcţionarea mecanismelor teatrale”, explică demersul său artistic, Gigi Căciuleanu. 

„D’ale noastre” este una dintre primele producţii de excepţie prin care Teatrul Naţional București celebrează Anul Caragiale 2012, sub semnăturile unor artişti prestigioşi.

După premiera din 15 iunie, spectacolul va intra în repertoriul permanent al Teatrului Naţional începând cu luna septembrie 2012, odată cu deschiderea stagiunii 2012-2013.

Ediţia de anul trecut a Întâlnirilor JTI i-a avut ca invitaţi pe Gigi Caciuleanu şi Baletul Naţional din Chile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG