miercuri, 20 iunie 2012

Furtuna lui Purcărete cucerește Bulgaria

Sâmbătă, 9 iunie 2012, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova a participat cu spectacolul „O furtună” după William Shakespeare, în regia lui Silviu Purcărete, la a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Varna. 


Scenă din spectacol - extrasă din catalogul Festivalului
Manifestarea se organizează anual, în luna iunie, și este cel mai mare eveniment teatral din Bulgaria, făcând parte dintr-un eveniment de amploare, „Varna Summer”, un festival al artelor. Scopul său este să prezinte principalele tendințe din practica teatrală bulgară și internațională și să creeze un spațiu al dialogului, schimbului și pieței interculturale. 

Programul este gândit ca un mozaic de module. Selecția bulgară se concentrează pe dezvoltarea teatrală locală și conține cele mai bune producții ale sezonului actual. Secțiunea internațională, unde participă teatre din Anglia, Rusia, Germania, Austria, Suedia, Polonia, Belgia, își propune să prezinte o serie de procese inovatoare, de ultimă oră, din teatru, dans contemporan și performance. Festivalul  mai cuprinde și alte evenimente paralele: concerte, ateliere, expoziții, întâlniri și discuții. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG