marți, 12 aprilie 2011

Bernardo Bertolucci premiat la Cannes 2011

Regizorul italian Bernardo Bertolucci va primi un premiu onorific - Palme d'Honneur - la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes din acest an, care va avea loc în perioada 11 - 22 mai, au anunţat, luni, organizatorii, citaţi de AFP. 
Cineastul în vârstă de 70 de ani va inaugura, de altfel, această distincţie, care va fi acordată, începând cu această ediţie a Festivalului de la Cannes, în fiecare an, unui regizor important, a cărui operă reprezintă un reper, dar care nu a primit niciodată un Palme d'Or.
În ultimii ani, premii Palme d'Honneur au fost acordate de preşedintele Festivalului de la Cannes, Gilles Jacob, unor cineaşti ca Woody Allen (2002) şi Clint Eastwood (2009).
"Actul devine tradiţie, premiul va fi anual şi va fi decernat în deschiderea evenimentului", a precizat conducerea festivalului.
Bernardo Bertolucci, născut pe 16 martie 1941, în apropiere de Parma, a realizat aproximativ 15 filme notabile, printre care se numără "Ultimul împărat" (1987), recompensat cu nouă premii Oscar, şi "Micul Buddha" (1993). Cel mai cunoscut film al regizorului este însă "Ultimul tango la Paris" (1972), care prezintă o relaţie scandaloasă, bazată pe sex, dintre un bărbat în vârstă şi o femeie tânără. Cel mai recent film regizat de Bernardo Bertolucci, "The Dreamers/ Visătorii", a fost lansat în anul 2003.
Bernardo Bertolucci a primit un Leu de Aur pentru întreaga carieră la ediţia din 2007 a Festivalului de Film de la Veneţia şi a fost recompensat cu o stea pe Hollywood Walk of Fame în anul 2008.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG