luni, 4 aprilie 2011

Faye Dunaway, imaginea Festivalului de Film de la Cannes din 2011


Actriţa americană Faye Dunaway, fotografiată în 1970 de cineastul newyorkez Jerry Schatzberg, a fost desemnată imaginea celei de-a 64-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, al cărui afiş oficial a fost dezvăluit luni de organizatorii evenimentului, informează AFP.

"Un model de sofisticare şi de graţie care sfidează timpul, ea întruchipează visul unui stil de cinematografie pe care Festivalul de la Cannes doreşte să îl întreţină", au explicat organizatorii într-un comunicat.


Realizată în alb şi negru, fotografia de pe afişul festivalului o prezintă pe Faye Dunaway aşezată într-un trapez în timp ce se leagănă, purtând o rochie neagră şi o pereche de balerini.

Jerry Schatzberg, premiat cu Palme d'Or în 1973, pentru "Scarecrow", şi-a început cariera ca fotograf şi s-a făcut remarcat foarte repede, graţie unei serii de clişee cu Bob Dylan, realizată în anii '60. 
El a realizat şi portretul cantautorului american postat pe coperta albumului acestuia, "Blonde on Blonde".

Schatzberg s-a orientat către cinematografie la începutul anilor '70, odată cu lansarea lungmetrajului său de debut, "Puzzle of a Downfall Child" (1970), în care Faye Dunaway a interpretat rolul principal.
Au urmat două filme premiate la Cannes - "The Panic in Needle Park" (1971), care a lansat cariera lui Al Pacino, iar apoi "Scarecrow" (1973).

Filmul "Puzzle of a Downfall Child" a fost restaurat recent de studiourile Universal şi, după o absenţă îndelungată, va fi prezentat în această versiune restaurată în timpul Festivalului de Film de la Cannes, ce va avea loc în acest an în perioada 11 - 22 mai, în prezenţa regizorului şi a actriţei principale.

Faye Dunaway este o actriţă americană laureată în 1977 cu premiul Oscar pentru rolul din drama "Reţeaua/ Network", după două nominalizări anterioare, obţinute pentru rolurile din filmele "Bonnie şi Clyde" (1967) şi "Cartierul chinezesc/ Chinatown" (1974). Faye Dunaway, considerată una dintre cele mai versatile actriţe de la Hollywood, a jucat în numeroase filme de referinţă, precum "Afacerea Thomas Crown" (atât în filmul original din 1968, cât şi în remake-ul din 1999), "Infernul din zgârie-nori" (1974), "Cele trei zile ale condorului" (1975), "Draga mea mamă" (1981) şi "Arizona Dream" (1993).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG