sâmbătă, 27 aprilie 2013

Teatrul ne antrenează obligațiile etice

Testament pentru Memorie și Neuitare

Azi, de la ora 19.00, la Sala Rapsodia a Teatrului de pe Lipscani (nr. 53) COMPANIA DE TEATRU PASSE-PARTOUT DAN PURIC și ASOCIAŢIA ARTIST LIBER vă invită la un spectacol emoționant, construit ca un omagiu adus celor care s-au jertfit în una din cele mai triste și negre epoci pe care am traversat-o ca neam și țară: 1944-1990.
Având o distribuție care numără 23 de actori, spectacolul regizat de Fineta Grigorescu cuprinde nouă scene în două tablouri, cu Prolog și Epilog.
Scenariul este inspirit din versuri semnate de: Radu Gyr, Valeriu Gafencu, Andrei Ciurunga, Virgil Maxim, Aurel Dragodan, Petru Baciu, Mihai Văleanu, Demostene Andronescu, Corneliu Coposu și Mihai Eminescu, mixate într-un spectacol total, care îmbină arta recitativă cu pantomime și proiecțiile video.
Spectacolul Testament a avut premiera în 4 aprilie 2012 și este un produs artistic de o interdisciplinaritate care surprinde.
Acolo unde Justiția și Politicul n-au reușit să sancționeze, teatrul devine tribuna de la care se face dreptate.
Teatrul are mai multă putere în a fi critic decât orice media, iar acest spectacol cu o durată de o oră și 15 minute este o veritabilă lecție despre cei care și-au închinat viața luptei pentru neam și credință, devenind modele autentice pentru o generație aflată în derivă, crescută într-o perioadă de turbo-capitalism care cere individului o conduită darwinistă.
“Teatrul ne antrenează obligațiile etice”, spune Dan Puric.
Pentru rezervări și bilete: 0213158980; 0761319819.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG