vineri, 13 august 2010

Creşte prin teatru


Ateliere de artă dramatică gratuite pentru copii se vor desfăşura, din septembrie, la Teatrul "Ion Creangă" din Capitală, în proiectul "Creşte prin teatru", iniţiat şi finanţat de compania UPC România şi derulat în parteneriat cu instituţia de spectacole, informează un comunicat preluat de MEDIAFAX.

Sub îndrumarea unui expert în arta dramatică - actriţa Marcela Andrei - şi a unui psiholog - Carmen Anghelescu -, atelierele urmăresc dezvoltarea personalităţii copiilor şi a abilităţilor de comunicare, precum şi stimularea inteligenţei emoţionale prin tehnici împrumutate din teatru.

Proiectul "Creşte prin teatru" se desfăşoară pe o perioadă de nouă luni, fiind organizat în trei serii consecutive şi constând în ateliere de artă dramatică.
În cadrul fiecărei serii de ateliere vor participa 12 copii (6 fete şi 6 băieţi), selectaţi pe baza unor obiective clare, formulate de psihologul proiectului, iar metoda de lucru va urmări dezvoltarea graduală a unor abilităţi şi competenţe utile în viitor.

Înscrierile pentru atelierele de artă dramatică se pot face până pe 31 august, prin completarea unui formular online, alături de trimiterea unei scrisori de motivaţie, pe site-ul proiectului: www.cresteprinteatru.ro.
Prima serie de ateliere se va desfăşura în perioada 18 septembrie - 18 decembrie 2010, a doua serie, între 8 ianuarie şi 26 martie 2011, iar cea de-a treia - între 2 aprilie şi 11 iunie 2011.

La sfârşitul primei serii, va fi dezvoltat un ghid de educaţie şi dezvoltare a copiilor prin arta dramatică. Ghidul va fi disponibil gratuit pe site-ul proiectului şi va reprezenta un instrument util pentru toţi cei interesaţi să aplice metodologia din cadrul proiectului.

Studiile dezvoltate de psihologi si psihoterapeuţi au arătat că implicarea teatrului în educaţia copiilor este una benefică, dezvoltând capacitatea de control a emoţiilor şi exprimarea verbală. Un studiu realizat în cadrul Universităţii private Sigmund Freud din Viena a demonstrat o serie de avantaje ale educaţiei prin arta dramatică: puterea de memorare a copiilor creşte cu până la 50%, atenţia, cu 30%, în timp ce respectul de sine în interiorul familiei şi în grupul de prieteni sporeşte de asemenea, cu până la 12%.

Teatrul "Ion Creangă" din Bucureşti îşi desfăşoară de 46 de ani activitatea dedicată copiilor. Pe lângă producţia de spectacole variate, instituţia coordonează şi implementează programe de cercetare şi proiecte cu caracter educativ, social-formativ şi estetic. Anual, la Teatrul "Ion Creangă" vin peste 50.000 de spectatori din Bucureşti şi din ţară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG