marți, 17 august 2010

Înscrierile la concursul pentru Premiul Internaţional "Arte Laguna", deschise până pe 10 decembrie


Cea de-a 5-a ediţie a concursului pentru Premiul Internaţional "Arte Laguna", acordat pentru pictură, sculptură, fotografie, artă video şi performance, a fost lansată, înscrierile făcându-se până pe 16 noiembrie, prin poştă, respectiv până pe 10 decembrie online, se arată pe site-ul competiţiei.


Premiul Internaţional "Arte Laguna" este decernat în urma unor concursuri cu participare internaţională, destinate artiştilor din variate domenii ale artelor vizuale contemporane şi este organizat începând cu anul 2006 de Asociaţia Culturală MoCA (Modern Contemporary Art) şi Studio Arte Laguna di Mogliano Veneto din Treviso.


Începând din anul 2009, din circuitul Premiului Internaţional "Arte Laguna" fac parte 15 spaţii expoziţionale din Veneţia, Milano, Napoli, Brescia, Feltre, Alessandria, Roma, Vlore, Siena, Budapesta şi Londra. Acestora li s-au adăugat, prin încheierea unor parteneriate de colaborare, Institutul Italian de Cultură din Praga, Institutul Italian de Cultură de la Viena şi Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.


Concursul, cu temă liberă, cuprinde cinci secţiuni: Pictură, Sculptură, Fotografie, Video şi Performance. Premiul pentru fiecare secţiune este în valoare de 5.000 de euro. În plus, concursul prevede organizarea unui important eveniment expoziţional colectiv în spaţiul Arsenale din Veneţia şi în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică, expoziţii în galerii de artă, rezidenţe de artă în Italia şi străinătate şi publicarea unui catalog.


Premiul este deschis tuturor artiştilor, fără limită de vârstă, sex, naţionalitate. Fiecare artist poate participa cu una sau două lucrări, chiar şi la mai multe secţiuni.


Juriile vor selecta 200 de lucrări (40 la secţiunea Pictură, 40 la secţiunea Sculptură, 40 la secţiunea Fotografie, 40 la secţiunea Video, 40 la secţiunea Performance). Artiştilor selecţionaţi le va fi cerută trimiterea unui e-mail cuprinzând un dosar cu 10 lucrări. Juriile vor alege apoi, din cele 200 de lucrări, 110 finaliste (30 la secţiunea Pictură, 30 la secţiunea Sculptură, 30 la secţiunea Fotografie, 10 la secţiunea Video, 10 la secţiunea Performance), care vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii colective la Arsenale, în Veneţia. Alte lucrări, selectate în secţiunea Under25, vor fi expuse la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.


La cea de-a 4-a ediţie a Premiului "Arte Laguna", în 2009, printre finalişti s-a numărat şi artista vizuală Silvia Trăistaru, care a beneficiat de un premiu special oferit de către organizatori, pentru pictura "My Mom at a funeral".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG