vineri, 26 martie 2010

"Amintiri din Epoca de Aur", în competiţie la Festivalul Internaţional de Film de la Washington

Filmul colectiv "Amintiri din Epoca de Aur" este inclus în competiţie la Festivalul Internaţional de Film de la Washington (Filmfest DC, SUA), desfăşurat între 15 şi 25 aprilie, se arată pe site-ul evenimentului.

"Amintiri din Epoca de Aur" se află în competiţie pentru Capital Focus Award, alături de alte şase filme - "Autumn Adagio" (Japonia), de Tsuki Inoue, "Cooking With Stella" (Canada), de Dilip Mehta, "The House of Branching Love" (Finlanda), de Mika Kaurismäki, "I am in Love/ Io sono l'amore" (Italia), de Luca Guadagnino, cu Tilda Swinton, şi "Zero" (Polonia), de Pawel Borowski -, selectate din programul festivalului pentru calităţile lor deosebite.

O secţiune de film românesc, "The New Romanian Wave", va fi prezentată la Festivalul Internaţional de Film de la Washington, cuprinzând: "Cea mai fericită fată din lume", de Radu Jude, "Medalia de onoare", de Peter Călin Netzer, premiat recent la Festivalul Internaţional de Film de la Miami, "Cealaltă Irina", de Andrei Gruzsniczki, "Nuntă mută", de Horaţiu Mălăele, şi "Amintiri din Epoca de Aur", de Cristian Mungiu, Ioana Uricaru, Hanno Höfer, Razvan Mărculescu şi Constantin Popescu.

Printre invitaţii la festival se va afla şi regizorul Horaţiu Mălăele.

Festivalul Internaţional de Film de la Washington, aflat la cea de-a 24-a ediţie, va fi deschis de drama "Hipsters/ Stilyagi", în regia lui Valeriy Todorovskiy, un musical rus vibrant, a cărui acţiune se petrece în anii '50. În închiderea festivalului va fi proiectat "Soul Kitchen", al regizorului german de origine turcă Fatih Akin, un film ce combină gastronomia, o coloană sonoră caldă cu muzică soul, relaţiile de prietenie şi nişte scene foarte amuzante, se arată pe site-ul festivalului.

Filmul-omnibus "Amintiri din Epoca de Aur" (2009), la care au contribuit regizorii Cristian Mungiu, Hanno Hoffer, Răzvan Mărculescu, Constantin Popescu Jr. şi Ioana Uricaru, se concentrează asupra vieţii de zi cu zi a românilor sub dictatura comunistă, degajând căldură şi umor. Pelicula a fost prezentată în premieră mondială la Festivalul de la Cannes din 2009.

Producţia "Amintiri din Epoca de Aur" a fost lansată în România în două părţi, în septembrie, respectiv octombrie 2009. Prima parte a filmului "Amintiri din Epoca de Aur" - "Tovarăşi, frumoasă e viaţa!" - este formată din patru scurtmetraje: "Legenda fotografului oficial", "Legenda miliţianului lacom", "Legenda activistului în inspecţie" şi "Legenda politrucului zelos". Cea de-a doua parte a filmului - "Dragoste în timpul liber" - este compusă din trei scurtmetraje, şi anume "Legenda vânzătorilor de aer", "Legenda şoferului de găini" şi "Legenda curcanului zburător" (realizat în urmă cu cinci ani şi inclus deja într-un alt film-omnibus, "Obiecte pierdute/ Lost and Found").

Din distribuţie fac parte actorii Vlad Ivanov, Diana Cavaliotti, Radu Iacoban, Tania Popa, Alexandru Potocean, Emanuel Pîrvu, Paul Dunca, Ion Sapdaru şi Gabriel Spahiu. (sursa: Mediafax)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG