luni, 22 martie 2010

Studiourile MGM ar putea fi retrase din vânzare

Studiourile de film Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) ar putea opta pentru un plan de business pe cont propriu în cazul în care ofertele de preluare nu se ridică la aşteptările creditorilor, informează Reuters, citând surse apropiate companiei.

Reprezentanţii studiourilor de film, care au o datorie de 3,7 miliarde de dolari, au declarat, în luna noiembrie, că iau în calcul vânzarea companiei, dar că această tranzacţie este una dintre soluţii, o alta fiind elaborarea unui plan de business pe cont propriu sau prin parteneriate strategice.

A doua rundă a licitaţiei pentru preluarea companiei se desfăşoară săptămâna aceasta, data limită de depunere a ofertelor fiind vineri, 26 martie. Cel puţin trei companii, printre care Time Warner şi Access Industries, holdingul industrial controlat de miliardarul Len Blavatnik, sunt aşteptate să înainteze oferte.

De asemenea, potrivit mai multor surse apropiate MGM, compania Lions Gate Entertainment era interesată de achiziţia MGM şi era aşteptată să participe la cea de-a doua rundă a licitaţiei, dar în prezent, situaţia este încertă, după ce miliardarul Carl Ichan a înaintat, vineri, o ofertă pentru preluarea Lions Gate.

Conform surselor de pe piaţă, valoarea ofertelor pentru achiziţia MGM este sub 1,5 miliarde de dolari, mult mai puţin decât se aşteptau oficialii MGM.

O comisie formată din creditorii MGM se va reuni, marţi, 23 martie, pentru a evalua situaţia companiei.

Conform unor surse apropiate companiei, dacă ofertele vor fi cu mult mai mici decât se aşteaptă oficialii MGM, va fi analizată posibilitatea ca studiourile de film să elaboreze un plan de business pe cont propriu, care ar putea fi mai favorabil creditorilor decât vânzarea. O restructurare a MGM ar putea prevede plasarea voluntară sub protecţia falimentului, pentru reeşalonarea datoriilor companiei.

Vânzarea proprietăţilor MGM, printre care arhiva de 4.000 de filme, logoul, operaţiunile studioului United Artists, drepturile pentru francizele "James Bond" şi "Pantera Roz" şi jumătate din drepturile pentru filmele din franciza "Hobbit" ar putea genera venituri între 1,5 şi 2 miliarde de dolari.

Studiourile MGM au datorii de 3,7 miliarde de dolari către Sony şi de 250 de milioane de dolari către diferiţi creditori.

MGM este controlat de Providence Equity Partners, în timp ce acţionarii minoritari Comcast şi Sony au participaţii de câte 20%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG