luni, 29 martie 2010

Teatrul Balşoi se redeschide în octombrie 2011, după încheierea lucrărilor de restaurare

Celebrul Teatru Balşoi din Moscova îşi redeschide porţile pentru public în octombrie 2011, după finalizarea controversatului proces de restaurare, a anunţat managementul instituţiei, citat de agenţia Interfax.

"Clădirea istoricului Teatru Balşoi se va redeschide în 2011, pe data de 2 octombrie", a declarat, pentru Interfax, Anton Getman, directorul instituţiei culturale. "Nu voi risca să avansez o dată mai apropiată pentru finalizarea lucrărilor, deşi suntem determinaţi să facem tot posibilul să deschidem publicului porţile pe 2 octombrie şi suntem convinşi că vom reuşi", a spus el, menţionând că trupa de balet şi artisţii de operă ar putea avea acces în clădire încă din iunie sau iulie.

Legendara clădire, realizată după un concept arhitectural ce aparţine lui Joseph Bové, a fost închisă publicului începând cu 2005, pentru un proces de restaurare ce urma să se încheie în 2008.

Prelungirea mult peste termen a lucrărilor de reconstrucţie a expus, însă, autorităţile din Rusia unui val de critici, alimentate de faptul că anchetele derulate au scos la iveală numeroase scurgeri de fonduri.

Teatrul Balşoi a fost construit între 1821 şi 1825, necesitatea restaurării fiind semnalată de nenumărate ori înainte de începerea lucrărilor, din cauza crăpăturilor vizibile din faţadă şi a spaţiului limitat din culise.

De la închiderea clădirii, compania continuă spectacolele pe "Scena Nouă", o clădire din apropiere, dar artiştii se plâng că spaţiul limitat nu permite punerea în scenă a unor producţii mari.

Baletul şi Opera Balşoi sunt printre cele mai renumite trupe artistice din lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG