luni, 22 martie 2010

Wolfgang Wagner, nepotul compozitorului Richard Wagner, a murit la vârsta de 90 de ani

Wolfgang Wagner, nepotul compozitorului Richard Wagner, directorul Festivalului Wagner din Beirut timp de 57 de ani, a decedat, duminică, la vârsta de 90 de ani, au anunţat, luni, organizatorii festivalului, informează AFP.

Wolfgang Wagner a murit la Beirut. "Şi-a dedicat toată viaţa patrimoniului lăsat de celebrul său bunic", se afirmă într-un comunicat, care reaminteşte implicarea sa, până la o vârstă înaintată, în organizarea prestigiosului festival.

Ajuns cu fratele său Wieland în 1951 la conducerea festivalului, Wolfgang a rămas singur în fruntea acestuia, după moartea fratelui său în 1966, la vârsta de 49 de ani.

Dispunând de un contract de director "pe viaţă", Wolfgang Wagner a condus cu o mână de fier timp de 57 de ani acest mare eveniment muzical. Pe de altă parte, certurile din familie din jurul numelui persoanei care să îi urmeze în această funcţie, izbucnite la începutul anilor 2000, au fost la fel de mediatizate în presă ca şi festivalul în sine.

După ce a făcut totul pentru a o împiedica pe fiica lui cea mare născută din prima căsătorie, Eva Wagner-Pasquier, care a avut succes în funcţia de consilier artistic într-unele dintre cele mai mari opere din lume, să îi succeadă, Wolfgang Wanger a acceptat în cele din urmă, în 2008, ca aceasta să preia conducerea festivalului, împreună cu sora ei vitregă Katharina, născută din a doua lui căsătorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG