joi, 3 februarie 2011

Filmul "Principii de viaţă", într-un festival spaniol desfăşurat într-o peşteră


Filmul "Principii de viaţă", al doilea lungmetraj al lui Constantin Popescu, a fost inclus în selecţia festivalului spaniol Muestra de cine europeo de Lanzarote, desfăşurat într-o sală de proiecţii amenajată într-o peşteră, pe insula Lanzarote din arhipelagul Canare.
Muestra de cine europeo din Lanzarote, eveniment desfăşurat în premieră, de joi până duminică, face parte dintr-un proiect mai amplu al Academiei de Film Europene, prin care se urmăreşte aducerea cinematografului contemporan de calitate în zonele europene mai îndepărtate de marile centre urbane. Astfel, după acelaşi principiu, se vor desfăşura festivaluri asemănătoare în Sicilia şi Corfu, cu aceeaşi selecţie riguroasă bazată pe opinia strict artistică a specialiştilor.
În Lanzarote, una dintre insulele arhipelagului Canare, are loc prima ediţie a unui festival de film desfăşurat într-o sală de proiecţie amenajată într-o peşteră. Este vorba de Cueva de los Verdes, o peşteră acvatică faimoasă pentru frumuseţea unică ce atrage mii de turişti în nordul insulei.
Ideea şi selecţia festivalului îi aparţin criticului de film Javier Tolentino, cunoscut pentru emisiunile sale de radio şi un mare susţinător al cinematografiei româneşti în Spania.
Filmul "Principii de viaţă", al doilea lungmetraj al regizorului român Constantin Popescu, va fi proiectat cu sprijinul ICR Madrid. Actriţa Rodica Lazăr va fi prezentă în Spania şi va susţine un colocviu cu publicul, după proiecţia filmului, vineri seară.
Javier Tolentino, selecţionerul festivalului, spunea, la conferinţa de presă ce a precedat evenimentul, că "Europa care se vede în aceste filme e diferită de Europa guvernanţilor".
La festivalul din Spania, alături de filmul românesc, mai sunt prezente filme de Mohamed Al-Daradji, Agnés Vardá şi Isabel Coixet. Publicul spaniol din Lanzarote va vota după fiecare proiecţie pelicula favorită.
Cu un scenariu semnat de Alex Baciu şi Răzvan Rădulescu, "Principii de viaţă" spune povestea lui Velicanu (Vlad Ivanov), care, la prima vedere, pare un om ce are tot ce îşi doreşte: doi copii, o soţie, o casă şi bani. Totuşi, nişte probleme care apar înainte ca el să plece în vacanţă îi pun sub semnul întrebării întreaga existenţă. Din distribuţie mai fac parte actorii Gabriel Huian, Crina Mureşan şi Rodica Lazăr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG