miercuri, 9 februarie 2011

Festivalul Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT are loc între 6 şi 10 aprilie

Festivalul Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT, organizat în memoria cineaştilor Cristian Nemescu şi Andrei Toncu, va avea loc între 6 şi 10 aprilie, în Bucureşti, informează organizatorii. 


NexT 2011 va însemna o competiţie puternică, programe în afara competiţiei deja tradiţionale, dar şi câteva secţiuni prezentate în premieră. Mai mult decât atât, din programul NexT nu vor lipsi seminariile la care sunt invitaţi toti cei care doresc să se întâlnească cu nume marcante ale cinematografiei autohtone şi internaţionale. Dedicate regiei, sound-design-ului, producţiei de film şi - în mod special anul acesta - criticii de film, seminariile NexT sunt prezentate de JTI şi se vor desfăşura în Mansarda Cărtureşti. 

Filmele selecţionate în competiţie vor concura pentru trofeul NexT, premiul "Cristian Nemescu" pentru cea mai bună regie, premiul "Andrei Toncu" pentru cea mai bună coloană sonoră, premiul pentru cel mai bun film românesc şi premiul publicului. 

Ca de obicei, realizatorii filmelor din competiţie vor fi prezenţi la Bucureşti, pentru întâlnirea cu publicul NexT.
Competiţia NexT va cuprinde maximum 30 de titluri selecţionate, dintre cele peste 1.000 înscrise, de criticul de film Andrei Gorzo în colaborare cu Irina Trocan. Studentă în anul II la secţia de Comunicare Audiovizuală din cadrul UNATC, Irina Trocan este câştigătoarea concursului de critică de film iniţiat de NexT anul trecut, în parteneriat cu Festivalul Internaţional al Filmului Francofon de la Namur, şi reprezentanta României în juriul Emile Cantillon al aceluiaşi festival. 

Una dintre noutăţile pe care NexT le pregăteşte anul acesta publicului este o proiecţie specială cu filme din competiţia celui mai important festival de scurtmetraj din lume, de la Clermont-Ferrand. Cu o tradiţie de peste 30 de ani, Festivalul de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand devine, începând cu 2011, un alt partener prestigios al NexT, alături de Academia de Film Europeană şi secţiunea Semaine de la Critique a Festivalului de Film de la Cannes.

Prezent pentru prima dată la NexT anul trecut, programul Short Matters al Academiei Europene de Film va prezenta anul acesta scurtmetrajele nominalizate la Oscarurile europene în 2010. De asemenea, Semaine de la Critique, partener al Festivalului NexT încă de la prima ediţie, aduce anul acesta la Bucureşti filmele din cea mai recentă competiţie de scurtmetraj a sa. 

Secţiunea Şi ei au fost NexT Generation - cu o schimbare de concept începând de la ediţia precedentă - va prezenta un lungmetraj de debut realizat de un tânăr cineast aflat în competiţia NexT în anii trecuţi. Astfel, festivalul îşi atinge unul din obiectivele sale: acela de a urmări evoluţia concurenţilor săi şi de a le oferi expunere celor care fac pasul de la scurtmetraj la lungmetraj.

Prietenii Festivalului/ Festival Friends - program de scurtmetraje realizate de apropiaţii festivalului - va fi prezent şi anul acesta în agenda NexT şi va conţine filme-surpriză semnate de nume deja cunoscute publicului.
Programul Cristi & Otto, dedicat filmelor realizate de regizorul Cristian Nemescu şi sound-designer-ul Andrei Toncu, va avea anul acesta o abordare cu totul şi cu totul diferită: publicul va fi invitat la aceste proiecţii nu în sala de cinema, ci în locuri neconvenţionale din câteva dintre cartierele bucureştene. 

NexT Kids revine cu un scurt program de filme şi un lung program de jocuri pentru copii, recreând şi anul acesta o atmosferă de poveste pentru cei mici, cu personaje fantastice şi jocuri distractive, care vor trezi curiozitatea copiilor pentru imagini şi sunete. 

Biletele la festival vor putea fi cumpărate şi prin TicketFan, spectatorii vor putea opta între diferite tipuri de abonamente, iar studenţii vor beneficia de reduceri. 

Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară şi în 2011 sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în "Viziunea pe 30 de ani pentru România" a Casei Regale. 

Festivalul International de Film NexT beneficiază şi în acest an de sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Institutului Cultural Român.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG