joi, 3 februarie 2011

Victor Rebengiuc şi Mircea Albulescu vor fi sărbătoriţi la Noul Cinematograf al Regizorului Român


Victor Rebengiuc şi Mircea Albulescu vor fi sărbătoriţi, săptămâna viitoare, la Noul Cinematograf al Regizorului Român din Capitală (NCRR), în cadrul unor evenimente ce includ proiecţia unor filme-cult în care au jucat, "Moromeţii", respectiv "La capătul liniei".
Ziua de 10 februarie este una de sărbătoare. Cu ocazia zilei de naştere a lui Victor Rebengiuc va fi proiectat un film de referinţă din cariera sa, "Moromeţii" (1988), în prezenţa sărbătoritului, a regizorului Stere Gulea şi a echipei de filmare, precum şi a altor reprezentanţi ai cinematografiei şi teatrului din România.
Cineclubul filmului românesc Luni de Film se bucură de prezenţa unor personalităţi din cinematografia românească. Astfel, luni, în cadrul proiecţiei filmului "La capătul liniei", criticul Mihai Fulger va discuta cu regizorul Dinu Tănase şi cu actorul Mircea Albulescu.
Miercuri, Alexandru Solomon şi Radu Igazsag vor prezenta trei filme speciale: "Cronica de la Zürich" - oraşul Zürich, la 100 de ani de la naşterea lui Tristan Tzara şi la 80 de ani de la naşterea dadaismului, "Strigăt în timpan" - o cronică neconvenţională a avangardei literare şi artistice româneşti şi "Duo pentru Paoloncel şi Petronom", în regia lui Alexandru Solomon - documentar artistic, construit ca un dialog poetic între Paul Celan, unul din cei mai mari poeţi de limbă germană ai veacului trecut, şi prietenul său, scriitorul Petre Solomon, pe fundalul istoriei zbuciumate a anilor 1940-1947.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG