marți, 27 iulie 2010

Furtuna închide Festivalul de Film de la Veneţia


Lungmetrajul "The Tempest", o adaptare cinematografică a piesei de teatru "Furtuna" de William Shakespeare, în regia lui Julie Taymor şi cu Helen Mirren în distribuţie, va închide ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Veneţia, informează accesshollywood.com.


Filmul va avea premiera mondială în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia, care se desfăşoară în perioada 1 - 11 septembrie.


Actriţa britanică Helen Mirren, premiată cu Oscar, va interpreta rolul Prosperei, personajul principal din ecranizarea Juliei Taymor, care este corespondentul feminin al lui Prospero, protagonistul piesei lui Shakespeare.


Julie Taymor a colaborat în Anthony Hopkins şi Jessica Lange la filmul ei de debut "Titus Andronicus" (1999), iar filmul ei "Frida", regizat în 2002, a câştigat două premii Oscar din şase nominalizări.


Filmul "Black Swan", de Darren Aronofsky, cu Natalie Portman în rolul principal, va deschide Festivalul de Film de la Veneţia din acest an, fiind inclus în competiţia oficială.


Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia va avea loc în perioada 1 - 11 septembrie. Regizorul american Quentin Tarantino a fost desemnat preşedintele juriului competiţiei oficiale, în timp ce regizorul Fatih Akin va fi preşedintele secţiunii Lion of the Future.


Filmul italian "Hai paura del buio", de Massimo Coppola, cu actriţa română Alexandra Pirici în rolul principal, participă la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, în cadrul Settimana Internazionale della Critica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG