joi, 15 iulie 2010

Roman Polanski combină filmul cu teatrul


Roman Polanski, eliberat luni de justiţia elveţiană, va filma la începutul anului 2011 un lungmetraj inspirat din piesa de teatru "Le Dieu du carnage", scrisă de romanciera franceză Yasmina Reza, informează AFP.

 
"Am vorbit de multe ori cu Roman (Polanski, n.r.). Se simte foarte bine, iar eu sunt foarte fericită pentru el", a declarat Yasmina Reza, care a refuzat însă să precizeze locul în care se află în prezent cineastul franco-polonez, căutat intens de paparazzi, după ce justiţia elveţiană a decis, luni, să îl elibereze, punând capăt perioadei de arest la domiciliu.

 
"Am avut multe discuţii înainte de arestare. Adevărata muncă a început, însă, atunci când se afla în arest la domiciliu, în cabana sa din Gstaad, unde am fost de mai multe ori. Am scris împreună scenariul pentru acest film. După ce l-am terminat, l-am trimis unui traducător, deoarece acţiunea filmului se va petrece în Statele Unite, în Brooklyn, iar filmul va fi realizat în limba engleză", a precizat scriitoarea franceză.

 
Filmările vor debuta la începutul anului 2011, însă locul acestora nu a fost deocamdată ales. "Ţinând cont de faptul că Roman poate să călătorească doar în Polonia, Elveţia şi Franţa, sunt şanse mari ca filmul să fie turnat în apropiere", a adăugat scriitoarea franceză, care a precizat, totodată, că nici castingul nu a fost încă finalizat, însă negocierile se află într-un stadiu avansat.



Piesa de teatru "Le Dieu du carnage" pune în scenă povestea a două cupluri căsătorite care se întâlnesc într-o seară pentru a discuta într-o manieră civilizată problema creată de copiii lor care s-au bătut în timpul zilei într-un parc. Pe măsură ce discuţiile avansează, părinţii devin tot mai lipsiţi de maturitate, iar întâlnirea dintre cei patru adulţi degenerează într-un adevărat haos. Această piesă a fost recompensată cu trei premii majore (cea mai bună piesă, cel mai bun regizor şi cea mai bună actriţă principală) la gala Tony din 2009.

 
Cineastul Roman Polanski a fost arestat la sosirea sa în Elveţia în septembrie 2009. După mai multe luni petrecute în închisoare, regizorul franco-polonez a fost plasat în regim de arest la domiciliu, în reşedinţa lui de vacanţă din Elveţia, în aşteptarea unei eventuale extrădări în SUA, unde este cercetat într-un caz de pedofilie vechi de peste 30 de ani.

 
În martie 1977, Roman Polanski, pe atunci în vârstă de 43 de ani, un regizor deja celebru pe plan mondial, a întreţinut relaţii sexuale cu Samantha Geimer, în vârstă de 13 ani, după o şedinţă foto ce a avut loc în vila actorului Jack Nicholson.

 
Câteva săptămâni mai târziu, în timpul procesului în care era acuzat de viol, în urma unei plângeri depuse de părinţii victimei, Roman Polanski s-a declarat, mai întâi, nevinovat, schimbându-şi ulterior strategia şi recunoscându-şi fapta.

 
Ulterior, regizorul a fugit în Europa, evitând de atunci să călătorească în ţările care aveau tratate de extrădare cu Statele Unite ale Americii.

 
Autorităţile americane nu vor putea face apel faţă de decizia Elveţiei de a respinge cererea de extrădare a cineastului Roman Polanski în SUA, a anunţat Eveline Widmer-Schlumpf, ministrul elveţian al Justiţiei, într-o conferinţă de presă organizată, luni, la Berna.

 
Anunţul făcut luni de autorităţile elveţiene a pus capăt unui lung suspans. Elveţia, care până luni a refuzat să ofere orice indiciu despre decizia pe care urma să o ia, a primit cererea oficială de extrădare din partea autorităţilor americane în octombrie 2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG