miercuri, 8 septembrie 2010

Cererea de eliberare a asasinului lui John Lennon, refuzată a şasea oară


Asasinul lui John Lennon, Mark David Chapman, va rămâne în continuare în închisoare, cea de-a şasea cerere de eliberare înaintată de acesta autorităţilor fiind refuzată, informează BBC News Online.


Ca o consecinţă a notorietăţii sale, Chapman este ţinut într-o celulă specială a închisorii Attica din New York. El lucrează acolo ca portar, face curat în birouri şi îi ajută pe ceilalţi prizonieri într-una dintre bibliotecile închisorii specializate în legislaţie. Cu excepţia unor violări minore ale regulamentului închisorii, cazierul lui Chapman este "curat" încă din 1994.


Chapman, condamnat pentru această crimă la o pedeapsă de 20 de ani de închisoare cu prelungire pe viaţă, va rămâne închis cel puţin pentru următorii doi ani, potrivit autorităţilor newyorkeze care s-au ocupat de acest caz.


Cererea de eliberare a lui Mark David Chapman, în vârstă de 55 de ani, a fost refuzată după ce acesta a fost audiat de o comisie de specialitate. Potrivit oficialilor, deşi el s-a comportat frumos în închisoare, Chapman a arătat "dispreţ" pentru "normele societăţii şi sacralitatea vieţii umane" prin plănuirea cu atenţie a asasinatului.


Chapman, care suferă de o maladie mintală, a pledat vinovat la acuzaţia de ucidere a lui John Lennon.


John Lennon a fost împuşcat mortal pe 8 decembrie 1980, în faţa locuinţei sale din New York, în timp ce se întorcea acasă împreună cu Yoko Ono, după o sesiune de înregistrări.


Următoarea audiere a lui Chapman în vederea unei posibile eliberări a fost stabilită pentru august 2012.


Yoko Ono, soţia lui John Lennon, s-a opus în mod constant eliberării lui Mark David Chapman şi a trimis din nou, în iulie, o scrisoare comisiei care analizează cazul. "Punctul ei de vedere nu s-a schimbat", a declarat atunci pentru Daily News Peter Shukat, avocatul artistei japoneze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG