miercuri, 8 septembrie 2010

Festivalul Internaţional de Film Ro-IFF, între 1 şi 10 octombrie, la Bucureşti


Festivalul Internaţional de Film Ro-IFF, ajuns la cea de-a şasea ediţie, va avea loc anul acesta între 1 şi 10 octombrie, la Bucureşti, incluzând un concert al trupei-tribut Abba Generation şi un recital al pianistului şi compozitorului Nicola Piovani, se arată pe site-ul evenimentului.


Proiecţiile din cadrul Festivalului Ro-IFF 2010 vor avea loc în cinematografele Scala şi Eforie, informează organizatorii într-un comunicat. Festivalul cuprinde cinci secţiuni: competiţia CineMareaNeagră, Femeia în cinema, Underground, Focus şi Panorama.


Trupa-tribut Abba Generation va concerta la Sala Palatului, pe 3 octombrie, interpretând în două ore 24 de hituri ale celebrei formaţii suedeze. Abba Generation are şapte membri, din Marea Britanie, iar producţia spectacolului care va fi prezentat la Bucureşti a fost realizată în Franţa.


Concertul va fi precedat, de la ora 18.00, de o proiecţie specială a filmului "Mamma Mia!" (2008), cu Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth şi Stellan Skarsgård. Pelicula este o replică plină de viaţă la musicalul original pus pentru prima dată în scenă la Londra în 1999. "Mamma Mia!" a devenit cel mai de succes film britanic în box office-ul local, după ce a strâns peste 104 milioane dolari în patru luni de la lansare. Acesta este, totodată, cel mai bine vândut DVD în ţara de origine, cu peste cinci milioane de exemplare achiziţionate de la lansarea din noiembrie 2008.


Concertele Abba Generation s-au ţinut cu casa închisă în timpul turneului mondial din anul 2009 - 2010 din Germania, Franţa, Belgia, Luxemburg, Elveţia, Spania, Portugalia, Italia, Canada, Turcia, Liban, Quatar. Prestaţia trupei a fost reflectată în cronici elogioase: "este Abba" (Le Jurnal de Québec), "Abba Generation vă face să uitaţi originalul" (Arte e Arti, Veneţia), "spectacolul este absolut gigant. Autenticitatea este extraordinara" (Associated Press).


Spectacolul de la Bucureşti este organizat de Fundaţia Artis în parteneriat cu Prom'Art şi este coprodus de TVR 2. Încasările din vânzarea de bilete la acest spectacol vor fi donate Fundaţiei Colţea pentru sprijinirea secţiilor de Oncologie şi Chirurgie.


Biletele, la preţul de 40 de lei, 70 de lei, 90 de lei şi 130 lei, au fost puse în vânzare prin reţeaua Eventim, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Librăriile Humanitas şi online, pe www.eventim.ro şi www.bilete.ro.


Un al eveniment muzical organizat în cadrul celei de-a şasea ediţii Ro-IFF va fi concertul pianistului şi compozitorului italian de muzică clasică şi muzică de film Nicola Piovani, pe 9 octombrie, la Sala Radio. Nicola Piovani a semnat până în prezent peste 130 de coloane sonore, printre care şi pentru "Intervista", "Glasul lunii/ La voce della luna" şi "Ginger e Fred", de Federico Fellini, dar şi pentru alţi mari regizori italieni.

 
Piovani este laureat al premiului Oscar, care i-a fost acordat pentru coloana sonoră a filmului "Viaţa e frumoasă/ La vita e bella" de Roberto Benigni. În urma colaborărilor mai recente cu regizori francezi, precum Danièle Thompson, Philippe Lioret şi Éric-Emmanuel Schmitt, Piovani a primit Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler din partea Ministerului Culturii din Franţa, la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes din 2008.

 
Romania Internaional Film Festival (Ro-IFF), organizat de Fundaţia Artis, se află la a şasea ediţie. Înfiinţat în 2005, acesta este singurul festival internaţional de film care s-a adresat încă de la început producţiilor ţărilor din bazinul Mării Negre (Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Turcia, Grecia şi România). 

Organizat iniţial ca un festival ce s-a adresat doar acestor producţii, datorită creşterii sale, în anul 2009, s-a adăugat încă o secţiune competitivă adresată femeii regizor - Femeia în cinema. Începând din anul 2007, festivalul s-a bucurat de Înaltul Patronaj al Preşedintelul României. În cadrul ediţiei din 2009, organizată la Arad, Emir Kusturica şi No Smoking Orchestră au susţinut concertul de deschidere, iar închiderea a fost marcată de prezenţa în concert a starului Kevin Costner, alături de trupa sa, Modern West.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG