marți, 1 iunie 2010

Actorii Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ au întrerupt spectacolul în semn de protest

Actorii Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ doresc să se ralieze protestelor naţionale, iar duminică seară au întrerupt spectacolul cu puţin înainte de final, considerând că, dacă li se taie salariile cu 25 la sută, atunci nici ei nu trebuie să joace piesa până la final.


 

Astfel, duminică seară (6 iunie), actorii care jucau piesa "Cu dragostea nu-i de glumit" au întrerupt spectacolul cu puţin înainte de final în semn de protest faţă de măsura guvernanţilor de a le micşora salariile cu 25 la sută.


 

Ei consideră că, dacă li se va reduce salariul cu 25 la sută, atunci ei ar trebui să muncească cu un sfert mai puţin, lucru ce ar însemna ca piesele să nu fie jucate până la capăt.


 

"La început, publicul nu şi-a dat seama despre ce este vorba, apoi însă ne-au înţeles, drept dovadă că ne-au aplaudat. Au fost alături de noi pentru că mulţi dintre cei aflaţi în sală sunt afectaţi de măsurile recent anunţate", a declarat actorul Victor Giurescu.


 

El a spus că, după ce au explicat gestul, din respect pentru public, actorii au reluat piesa până la final.


 

Girescu a mai declarat că actorii Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ vor lua legătura cu actorii celorlalte instituţii teatrale din ţară ca să stabilească modalitatea de protest, urmând să se ralieze mişcării sindicale teatrale.


 

"Salariul unui actor debutant este de 600 de lei, iar al unui actor cu mulţi ani de experienţă ajunge la 1.800 de lei. La Piatra-Neamţ, majoritatea actorilor sunt tineri, au salariul în jur de 800-900 de lei. Iar din aceste sume ar urma să li se scadă 25 la sută", a declarat Liviu Timuş, directorul Teatrul Tineretului.


 

La Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ sunt angajaţi 18 actori. Pe lângă aceştia sunt persoane care lucrează la atelierele de producţie, croitorie, tâmplărie şi decoruri, ajungându-se la aproximativ 70 de salariaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG