miercuri, 23 iunie 2010

Tineri scenarişti, actori şi regizori români, la Sarajevo Talent Campus

Tineri scenarişti, actori, regizori şi producători români au fost selectaţi la Sarajevo Talent Campus, un program care se desfăşoară în cadrul festivalului de film din capitala Bosniei, între 23 şi 31 iulie, informează site-ul evenimentului.


 

Participanţii la program vor beneficia de cursuri cu specialişti în domeniu şi se vor întâlni cu invitatul special al festivalului, actorul Morgan Freeman. În programul Sarajevo Talent Campus sunt selectaţi tineri din ţări balcanice, precum Serbia, Bosnia, Turcia şi Macedonia.


 

La categoria dedicată actorilor a fost selectată Eszter Tompa din partea României, în timp ce la categoria regizorilor au fost selectaţi Alina Manolache, Diana Elena Munteanu şi Mircea Nestor.


 

La Sarajevo Talent Campus au mai fost selectaţi scenariştii Simina Bănulescu, Andreea Borţun, Simona Manţarlian, Monica Stan şi Andrei Tănase, dar şi producătorii Ilinca Belciu, Anita Drăghici, Ioana Drăghici şi Alex Trăilă.


 

Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din regiune. A beneficiat, de-a lungul timpului, de invitaţi importanţi, precum Martin Scorsese, Darren Aronofski, Bono, dar a şi oferit sprijin financiar tinerilor artişti din zonă.


 

Unul dintre filmele care a beneficiat de sprijinul programului CineLink de la Sarajevo este "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban. De altfel, filmul românesc va fi proiectat anul acesta la Sarajevo, în programul Open Air.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG