luni, 17 mai 2010

Al Pacino îl va interpreta pe Regele Lear

Al Pacino îl va interpreta pe Regele Lear în filmul omonim regizat de Michael Radford, cu care actorul a mai colaborat şi la pelicula "Neguţătorul din Veneţia" (2004), informează screendaily.com.


 

Arclight Films a obţinut drepturile pentru a realiza acest proiect, bazat pe piesa lui William Shakespeare, despre un rege ajuns la bătrâneţe, care îşi împarte regatul între cele trei fiice, declanşând o tragică luptă pentru putere.


 

Michael Radford, care semnează şi scenariul peliculei, plănuieşte să filmeze numai în Marea Britanie în primăvara anului 2011. Producţia va fi semnată de Barry Navidi, care s-a ocupat şi de "Neguţătorul din Veneţia", şi Wilde Salome.


 

"Sunt foarte entuziasmat că voi face, împreună cu Al, încă un Shakespeare şi sper că publicul va fi entuziasmat şi emoţionat de abordarea noastră a acestei mari opere", a spus Radford, apreciind şi că al Pacino este "croit" pentru acest rol.


 

"Al Pacino este unul din cele mai mari nume din industria mondială şi credem că acest film va atrage distribuitori importanţi aici la Cannes", a spus şi Gary Hamilton, director la Arclight.


 

Laureat al unui premiu Oscar, în 1993, pentru rolul din filmul "Parfum de femeie", şi nominalizat la alte şapte premii ale Academiei de film americane, Al Pacino a apărut recent în "Crime justificate"(2008), alături de Robert de Niro, şi în "Ocean's Thirteen - Acum sunt 13" (2007).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG