miercuri, 26 mai 2010

O copie rară a romanului de debut al scriitorului Arthur Conan Doyle, scoasă la licitaţie la Londra

O copie rară a romanului de debut al scriitorului Arthur Conan Doyle, în care a fost descris pentru prima oară personajul celebrului detectiv Sherlock Holmes, va fi scoasă la licitaţie în luna iulie, la Londra, informează bbc.co.uk.


 

O copie a romanului "A Study in Scarlet" ar putea fi achiziţionată, în opinia specialiştilor, pentru suma de 400.000 de lire sterline (aproximativ 467.000 de euro), pe 15 iulie, la Londra, în cadrul unei licitaţii organizate de casa Sotheby's.


 

În acest roman este descris pentru prima oară celebrul detectiv Sherlock Holmes şi se explică modul în care acesta şi Dr. Watson au devenit buni prieteni.


 

În lume există doar două volume din acest roman care conţin autograful autorului, iar copia licitată de casa Sotheby's este unul dintre acestea.


 

Volumul va face parte din lotul scos la vânzare pe 15 iulie, intitulat "Literatură engleză, istorie, cărţi pentru copii şi ilustrate".

Iniţial, romanul "A Study in Scarlet" a fost respins de editorii britanici, însă a fost în cele din urmă publicat în 1887 în publicaţia Beeton's Christmas Annual. Peter Selley, un specialist al casei Sotheby's, a declarat că o copie a acestui roman a fost vândută cu 150.000 de dolari la New York în 2007. Această copie nu conţinea însă semnătura autorului.


 

Primul roman al scriitorului Arthur Conan Doyle, rămas însă nepublicat, a fost "The Narrative of John Smith".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG