miercuri, 12 mai 2010

Alexandru Tomescu, Stradivarius şi pianistul Horia Mihail

Alexandru Tomescu va concerta, miercuri, cu vioara Stradivarius, pe scena Sălii Thalia din Sibiu, alături de pianistul Horia Mihail, împreună cu care se află într-un turneu naţional cu scop caritabil, transmite Mediafax.


 

Concertul va începe azi, 12 mai, la ora 19.00, la Sala Thalia din Sibiu, iar Alexandru Tomescu şi Horia Mihail vor prezenta publicului "Rapsodia I pentru vioară şi pian" de Bartók, "Sonata în Re major pentru vioară şi pian", de Prokofiev, "Havaneza", de Saint-Saëns, şi "Poloneza în La major pentru vioara si pian", de Wieniawski.


 

Concertul face parte dintr-un turneu naţional, cu scop caritabil, care a debutat în 4 mai la Bacău şi care se va încheia în 25 mai, la Bucureşti, trecând prin oraşele: Oneşti, Braşov, Sibiu, Baia Mare, Bistriţa, Timişoara, Constanţa şi Piteşti.


 

Potrivit organizatorilor turneului "Vioara Stradivarius în campanie socială", palmaresul lui Alexandru Tomescu numără peste o sută de premii I naţionale şi 26 de distincţii internaţionale, la concursuri de prestigiu precum: Niccolo Paganini (Italia), Pablo Sarasate (Spania), Marguerite Long – Jacques Thibaud (Franţa) sau George Enescu (România).


 

În ultimii ani, tânărul violonist a fost invitat să se alăture pedagogilor celebri ai viorii în juriile unor concursuri internaţionale din Italia, Franţa sau România.


 

Horia Mihail a susţinut peste două mii de concerte atât în ţară, în toate centrele culturale autohtone, cât şi în străinate. Horia Mihail a fost aplaudat pe scenele tuturor orchestrelor simfonice româneşti, evoluând alături de dirijori celebri precum Christian Badea, Maxim Vengerov, John Williams sau Jin Wang.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG