vineri, 21 mai 2010

Odeon participă cu două spectacole la Bienala Teatrului Eugen Ionesco din Chişinău

Teatrul Odeon din Bucureşti participă cu spectacolele "Pyramus&Thisbe 4 You" şi "În container" la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional al Artelor Scenice - Bienala Teatrului "Eugen Ionesco" de la Chişinău, care se desfăşoară în perioada 20-25 mai, informează un comunicat.


 

Teatrul bucureştean participă la eveniment cu spectacolele "Pyramus&Thisbe 4 You", după William Shakespeare, în regia lui Alexandru Dabija, şi "În container", de Constantin Cheianu, în regia lui Cristian Ban. Cele două spectacole au avut premiera în stagiunea 2009 - 2010.

Spectacolul "Pyramus & Thisbe 4 You" i-a adus lui Alexandru Dabija premiul pentru regie la Gala Premiilor UNITER 2010.


 

Textul lui Constantin Cheianu, pus în scenă de Cristian Ban, abordează problema migraţiei din Republica Moldova. De la metoda în container la paşapoartele false, la călătoria pe roata de rezervă a unui autocar sau ascuns în husa scaunului şoferului, Constantin Cheianu ne prezintă realitatea sumbră şi inumană a încercării de a evada spre o lume mai bună. Deopotrivă dramatice şi absurde, poveştile din "În container" prezintă drumul spre lumea visată, fie ea Irlanda, Anglia, Spania, ca pe o metonimie a întregului fenomen al migraţiei, prin care, din păcate nu toţi ajung la destinaţia finală.


 

Ediţia din 2010 a Bienalei Teatrului "Eugene Ionesco" de la Chişinău stă sub semnul sloganului "Prin cultură spre o lume mai bună" şi reuneşte trupe de teatru din 14 ţări: Republica Moldova, România, Ucraina, Rusia, Estonia, Ungaria, Japonia, India, Turcia, Spania, Georgia, Irlanda, Franţa.

Un comentariu:

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG