Biblioteca Congresului American, care găzduieşte toate ediţiile ziarelor tipărite, a anunţat că va arhiva toate mesajele postate public pe reţeaua de micro-blogging Twitter, de la lansarea sa, din 2006, informează AFP.
"Toate mesajele de pe Twitter care au fost vreodată postate public de la lansarea reţelei de micro-blogging, în martie 2006, vor fi arhivate digital de Biblioteca Congresului", a anunţat instituţia pe pagina sa de Twitter şi pe blogul său oficial.
"Este vorba de foarte multe mesaje, dat fiind că Twitter generează peste 50 de milioane de mesaje pe zi, ajungându-se astfel la un rezultat total de mai multe milairde", a precizat Matt Raymond, responsabil al bibliotecii, pe blogul instituţiei.
Printre mesajele care vor fi astfel arhivate şi păstrate pentru posteritate se numără primul mesaj publicat vreodată pe Twitter, care aparţine lui Jack Dorsey, unul dintre cofondatorii reţelei, sau cel în care Barack Obama îşi anunţa victoria la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, în 2008.
Raymond a precizat că Biblioteca Congresului a început să arhiveze date digitale în anul 2000, prin monitorizarea site-urilor făcute pentru campaniile electorale.
Acest anunţ vine în momentul în care Twitter a înregistrat mai multe zeci de milioane de vizitatori unici pe lună.
Pe de altă parte, odată cu anunţul Bibliotecii Congresului, Google a dezvăluit cum se vor putea efectua căutări online în arhivele Twitter, potrivit BBC News Online.
Astfel, Google a prezentat o nouă aplicaţie, care le permite utilizatorilor să caute mesajele de pe Twitter, de la orice moment de la lansarea reţelei până în minutul în care este efectuată căutarea.
Cuvintele cheie vor fi introduse în bara de căutare, apoi se va selecta opţiunea "show option" pe pagina de rezultate, iar apoi opţiunea "updates". O enumerare cronologică va apărea deasupra rezultatelor, care va permite selacare mesajelor în funcţie de oră sau minut.
"Este pentru prima oară când un utilizator va avea posibilitatea de a vedea ce s-a scris despre un anume subiect într-un anume moment", a declarat Dylan Casey, Product Manager la Google.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu