joi, 8 aprilie 2010

Mai mulţi fotografi americani au dat în judecată Google

Mai multe organizaţii ale fotografilor şi ilustratorilor americani au depus o plângere împotriva Google, pentru violarea drepturilor de autor, cerând indemnizaţii pentru imaginile care le aparţin şi care apar în cărţile digitalizate de compania de internet, informează AFP.

"Este o problemă de justiţie şi indemnizaţii. Nu este altceva decât o problemă de drepturi. Dacă cineva foloseşte ceva ce aţi creat voi, trebuie să primiţi ceva în schimb", a declarat James McGuire, avocatul care a depus, miercuri, plângerea colectivă.

Societatea americană a fotografilor, Sindicatul artiştilor grafici, Consiliul american al fotografiilor de arhivă, Asociaţia nord-americană a fotografiei de natură şi a fotografiilor profesionale care au ca subiect America se numără printre organizaţiile care au semnat plângerea împotriva Google.

În Statele Unite ale Americii, Google, Sindicatul scriitorilor şi Asociaţia editorilor americani au semnat un acord, în octombrie 2008, în urma unei acţiuni în instanţă înaintate, în 2005, de către autori şi editori împotriva companiei de internet, pe tema încălcării drepturilor de autor în cazul digitalizării cărţilor. În prezent, acordul din 2008 este reexaminat de justiţia americană.

Proiectul Google de a digitaliza milioane de opere literare a atras nemulţumiri şi în alte ţări, precum Franţa şi Germania.

În decembrie 2009, justiţia franceză a interzis Google să digitalizeze opere fără autorizaţia editorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Venetia

imagine 1 venetia imagine 2 venetia
imagine 3 venetia imagine 4 venetia

Colegii de BloG